סלע אברהם אסטהא

סלע אברהם אסטהא

מושב אמירים, מרום הגליל
מושב אמירים, מרום הגליל

תלמידה נצחית של החיים, מורה ליוגה נשית וליוגה לנשים בהריון ואחרי לידה. גרה עם בן זוגי ועם 3 בניי במושב אמירים שבגליל ובעלת סטודיו - דוםיוגה אמירים. מלמדת קבוצות ובאופן פרטי. אחרי חקירה ממושכת של שיטות שונות של יוגה לאורך 18 שנה, לקראת גיל 40 העמקתי בלימודי היוגה הנשית. לי זה הרגיש ששבתי הביתה :)

אמירים

שיעורי יוגה נשית באמירים - אסטהא סלע אברהם

שיעורי יוגה נשית באמירים - אסטהא סלע אברהם

היופי והחכמה שטמונים ביוגה הנשית לקוחים מתוך העובדה שהיא מבוססת על היוגה המסורתית, אך מותאמת עבור נשים, מתוך התייחסות לשלבים השונים והייחודיים במעגלי החיים הנשיים.

במהלך התרגול אנו מתמקדות באגן הנשי שלנו - האגן כמיכל, זה המכיל בתוכו את סיפור חיינו.

דרך ההנעה שלו, ההקשבה אליו וניהול הדיאלוג מולו אנו רוצות להופכו מ"מחסן" ל"מעיין".
בנוסף אנחנו מפתחות ערות למה שנוכח בכאן ועכשיו מתוך חיבור לנשימה המלאה (זו שמחברת בין הסרעפת הנשימתית לבין הסרעפת של קרקעית האגן) ולמרווחים/ פסקי הזמן, שבקצה השאיפה ובקצה הנשיפה.
במהלך התרגול עם כל נשימה אנו מעמיקות את הקשר עם מרחב המולה בנדהה כמרחב שמעגן אותנו  בתוך ים השינויים הקבוע (החיצוני והפנימי).
הייצוב הזה מתבטא הן ברמה הפיזית והן ברמה המנטאלית והרגשית.
זה "הבית הפנימי" אליו ניתן לשוב כשהחיים בחוץ סוערים.
זה אותו ציר כוחות מרכזי פנימי, בו ניתן לאחוז ברגעים של דואליות וקונפליקטים ועליו ניתן להישען בצמתים ובאתגרים שונים בחיים.

תרגול היוגה הנשית הינו הזדמנות  ל"מעבדת מחקר"  - זהו מרחב שמאפשר חקירה של דפוסים אישיים שמלווים אותנו ביומיום שלנו – דפוסי מחשבה, יציבה, תנועה ונשימה.
התרגול הינו איזון עדין בין כח ועוצמה פנימית לבין התמסרות, רכות ושחרור נשי.

שיעורים קבוצתיים בשעות הבוקר והערב.וכמובן ניתן לתאם שיעורים פרטיים פרונטליים או בזום.

זמני השיעורים הקבוצתיים הם:

ראשון 19:00-20:30

שני 8:30-10:00

רביעי 19:00-20:30

חמישי 8:30-10:00

לעיתים יש שינויים בלו"ז, אז ממליצה לפנות אלי ב050-2181200 ולהתעדכן.

מעבר לזה, ניתן לתאם בשמחה באופן פרטני - מפגש אישי / זוגי / קבוצתי - פרונטאלי או בזום.

חיבור אמהי - אסטהא סלע אברהם

חיבור אמהי - אסטהא סלע אברהם

מרחב לאמהות ולתינוקות שמאפשר מפגש, שיח וחוויה דרך מגע, קול ותנועה. הסדנא מעצימה את הקשר בין האם לבין תינוקה ומספקת כלים מעולם העיסוי והיוגה ובנוסף מאפשרת לאם זמן איכות שלה עם עצמה ושלה עם נשים נוספות שנמצאות באותו שלב. בין נושאי הפוסט פארטום שבהם ניגע בסדנא:  שיקום רצפת האגן לאחר הלידה, עיבוד רגשי של סיפור הלידה ועוד.

קבוצות חדשות יוצאות לדרך בכל חודש-חודשיים.לפרטים נוספים, מוזמנות ליצור איתי קשר ב050-2181200 הקבוצה הבאה יוצאת לדרך בנובמבר :)מוזמנות!

הקבוצה הבאה יוצאת לדרך מיד אחרי ראש השנה. מוזמנות להירשם ולהצטרף :)

יוגה נשית לנערות - אסטהא סלע אברהם

יוגה נשית לנערות - אסטהא סלע אברהם

המפגשים מאפשרים לנערה חיבור לגופה המשתנה, דמוי גוף חיובי, הבנת המחזוריות הנשית, הבנת הייחודיות של גופה, קבלה עצמית, אהבה עצמית, חיבור להגיינה נשית טבעית.. וכל זה דרך יוגה דאנס, יוגה בשתיים ועוד

יוגה נשית לזמן ההריון - אסטהא סלע אברהם

יוגה נשית לזמן ההריון - אסטהא סלע אברהם

היוגה הנשית תומכת באישה ההרה הן פיזית והן רגשית, הנשימה המלאה מפחיתה מתח, המולה בנדהה מהווה עוגן פיזי רגשי ומנטאלי. התרגול מחזק הריון ונותן מענה למצבים שונים. בנוסף תרגול היוגה הנשית מהווה הכנה ללידה ונותן לאישה כלים שיתמכו בה בזמן הלידה - נשימה, תנועה, מגע, קול ודימויים.

מתקיימים שיעורים קבוצתיים בשעות הבוקר וערב.וכמובן, ניתן לתאם שיעורים פרטיים פרונטליים או בזום.

תרגול יוגה נשית להפחתת העומס מעצב הואגוס

תרגול יוגה נשית להפחתת העומס מעצב הואגוס
...

עצב הואגוס, שנקרא גם העצב התועה, הוא העצב הראשי במערכת העצבים הפאראסימפטטית, המשוייכת למצבי מנוחה ורגיעה, והוא הבסיס לתיאוריה הפוליווגאלית. הואגוס הוא העצב הקרניאלי מס' 10 מתוך 12 עצבים, שיוצאים מגזע המוח. הוא שונה מכל 11 האחרים באורכו ובהסתעפותו. בעוד שאר העצבים הקרניאליים מעצבבים רק את הראש, הצוואר והכתפיים, עצב הואגוס ממשיך מטה דרך בית החזה והבטן ומגיע בגוף האישה עד לצוואר הרחם. ומכאן שמו העצב התועה / הנודד. 80% מהסיבים של הואגוס הינם סנסוריים, ומעבירים אינפורמציה מאיברים הפנימיים, אותם הוא מעצבב, אל המוח. המטרה שלנו באמצעות היוגה הנשית היא להעלות את הטון הוגאלי, ע""י נשימה, תנועה ומנוחה. בתנוחות ובתנועתיות נתמקד באיזורים בהם עובר עצב הואגוס, כמו למשל הבטן והאגן. עבודת המולה בנדהה, שימוש במגע, בקול, נשימה מלאה. אפשר לשלב גם יוגה בשניים, שימוש בטקסט מעורר השראה, כתיבה אינטואיטיבית, תרגילי ריכוז ומדיטציה.

תרגול מחזק פריון - אדנומיוזיס

תרגול מחזק פריון - אדנומיוזיס
...

טיפולי פוריות הם טיפולים רפואיים הניתנים לאחר אבחנה של אי-פוריות. כ10% -15% מהזוגות בעולם המערבי מתקשים להרות. בדרך כלל, לאחר שישה חודשי ניסיון ללא הצלחה פונים הזוגות לטיפול. הבעיות מיוחסות לגברים ונשים במידה שווה ולמרות זאת לרוב האישה תהיה זאת שתעבור טיפולים. ביחס לעולם בישראל עושים הכי הרבה טיפולי פוריות אבל אחוזי ההצלחה נמוכים מאוד. אולי זה קשור לגיל המתקדם של הנשים, בו בד""כ הן פונות לטיפול פוריות. אדנומיוזיס היא מחלה שפירה של הרחם. זהו מצב רפואי (בדומה לאנדומטריוזיס) בו רקמה גדלה שלא במקומה הטבעי דמויית אנדומטריום, על שריר הרחם ובתוכו. התמיכה של היוגה הנשית בזמן הטיפולים היא באמצעות הנשימה המלאה, המיקוד במולה בנדהה, התנוחות, התנועתיות, הכתיבה האינטואיטיבית וניהול יומן מעקב ויומן כאב. אני מזמינה אותך להתבוננות: על החודש האחרון, יחד עם מחזור הטיפולים הקודם, כדי להיות מדויקת יותר לקראת מחזור הטיפולים הבא. מה גופי מבקש? על מה אני יכולה לוותר? מה לא משרת אותי יותר ואולי אף מכביד ומעכב? כמה אני קשובה לעצמי בתוך המחזוריות שעברה עלי ועל גופי בחודש זה? איזה קשרים, מפגשים, עבודות בית ועוד לא היו מדוייקים לי? האם אני שלמה עם דרך הטיפול איתה אני הולכת כרגע? מה יתמוך בי בחודש הבא? איזה שינויים אני מבקשת? דווקא בתוך המירוץ להריון המיוחל, זמן הווסת חשוב כל כך כדי לעצור רגע, לחשב מסלול מחדש, להפתח לאופציות טיפול נוספות ולבחור בצורה מדויקת יותר עבורי את המשך הדרך. תקופת טיפולי הפוריות מזוהה עם מגוון רחב של רגשות ותחושות. זוהי תקופה בה אנשים רבים מתעסקים בגופי, חווים את דעתם מה נכון עבורי ומה עלי לעשות. מצב זה עלול ליצור בתוכי רגשות לא נעימים, בלבול, ריחוק מעצמי, מהקול הפנימי שלי ומגופי. לכן חשוב שאהיה קשובה לעצמי ולצרכיי, אעזר בעוגנים שמחזקים אותי, אזכור להטעין את עצמי במה שממלא אותי ואנסה להתחבר ולהקשיב לקול הפנימי שלי לפני קולות הרקע. גם למען הצלחת הטיפול הבא.

זמן הווסת - האוהל האדום האישי

זמן הווסת - האוהל האדום האישי
...

כמו הלבנה שמתמלאת ומתרוקנת, כמו ארבעת עונות השנה שמתחלפות ,כך גם האישה -מחזורית. לאישה יש איכות מעגלית. מבנה נפשי שמאפשר לה בפוטנציאל ל'החזיק' עלייה וירידה מתוך יציבות. יכולת לשוב ולחזור אל אותם מקומות, על אותן פעולות. שוב ושוב. נוכל ללמוד על האיכות הנקבית ממבנה הביצית העגולה, מתפתחת מתוך עצמה. גם ממבנה איבר המין הנשי וגם מהרחם, ניתן ללמוד על איכות של מרחב, הכלה. יכולת קבלה פנימה וספיגה לאורך זמן. לעומתה, בהקבלה לאיבר המין הזכרי ולזרע, ניתן לראות את האיכות הזכרית - קווית יותר, חדה, ישרה ומסמנת מטרה. בעלת יכולת מתפרצת. איכות נקבית זו באה לידי ביטוי גם במחזוריות הפיזית של האישה, שחווה כל חודש מחדש, כמו בטבע : השתרשות זרע באדמה - זמן הווסת. לאחר מכן,- תהליך בקיעת הזרע, נביטה וצמיחה שלו - ביוץ. יכולת שגשוג ונתינה. המובילה ל""נבילה"", זמן שמאפשר דישון עצמי והכנת הקרקע לזריעה מחודשת- תקופה פרוגסטרונית. כל חודש אישה מקבלת הזדמנות חדשה לצמוח, ליצור. גם ה""נבילה"" מעוגנת בידיעת המבנה המחזורי- בהבנה שיש צורך בדישון האדמה ליצירה מחודשת. בידיעה שתשוב ותצמח. יצירת ""אוהל -אדום אישי"". הווסת זו תקופה שמבקשת מאתנו פסק זמן, הורדת הילוך ומנוחה. עליית הFSH זוהי הזמנה עבורנו לפנות מרחב למדיטציה, להתבוננות ולחלימה. מאפשרת הזדמנות לסכם את החודש שהיה ולהכין את הקרקע לחודש שיבוא. זמן של ויסות וחשבון נפש. מבחינת הגונות (האיכויות האנרגטיות) - זהו זמן של 'סאטווה', זמן של איזון, בהירות, יציבות, מיקוד, שקט, חיבור לאינטואיציה. אך לרוב נשים חוות תקופה זו באיכות של אנרגיית ה-'תאמאס', מרגישות כבדות, עייפות, בלבול, ויתור, עצלות ואף מצב רוח ירוד. על מנת לאפשר לווסת להגיע ממקום נינוח ומחובר יותר, יש צורך בחיבור עמוק של האישה לכל שלב במחזוריות החודשי ולימי הווסת בפרט, קשר אוהב ומיטיב. כך תוכל האנרגיה להתבטא באיכות ה-'סאטווית' שלה. נשים לב שבזמן זה אל מול השיח הפנימי שנמצא בערות, התקשורת החיצונית נפגעת. ולכן, בימים אלו אנחנו יכולות וכדאי לדייק עבור עצמנו מה באמת נחוץ והכרחי לעשות עכשיו ומה ניתן לדחות לימים שלאחר הווסת. פגישות, מאמץ פיזי - על מה עוד אנחנו יכולות לוותר? כשאנחנו לא מאפשרות מצב של פסק זמן ממרוץ החיים בימי הווסת, הגוף יבקש מאתנו מנוחה ע""י דימומים חזקים, כאבים ועוד. פסק הזמן הזה כה חשוב כי האופן בו אנו חוות את הווסת שלנו ישפיע על התחושה הרגשית והפיזית בה נסיים את הווסת שלנו- בתחושת מותשות או בתחושה של התחדשות. ומכאן ישפיע ישירות על המצב בו נתחיל את המחזור הבא מבחינת הגוף והתודעה.