99 אחוז מהמבנה של האטום הוא חלל ריק. כלומר גוף האדם (כמו כל צורת חומר) עשוי ברובו מריק. ובכל זאת, דווקא הריק, האין, ההעדר – הוא זה שמפחיד אותנו כל כך. אלא שדווקא רגעי הלא נודע הם אלה שיש בהם הכי הרבה פוטנציאל, הכי הרבה אפשרויות והזדמנויות חדשות.
אני טלי, מורה ובעיקר תלמידה בדרך היוגה מאז 2010. בשיעורים שלי אני משלבת בין שני העולמות המשמעותיים של חיי: יוגה וכתיבה. התחלתי לשלב ביניהן אחרי שחוויתי שוב ושוב שכאשר מתרגלים אותן בצמידות, כל אחת מהן עוזרת להגדיל את הפוטנציאל של השנייה; היוגה מלמדת אותנו להקשיב לגוף ולצרכים שלו; והכתיבה האינטואיטיבית מאפשרת לייצר בהירות ברובד עמוק נוסף.
כשהיוגה פוגשת את מחברת הכתיבה. תרגול שהוא כמו יציאה אל מסע פנימי מסקרן, בהקשבה לכל מה שקורה בתוכנו - פיסית, מנטלית, רגשית ואנרגטית. התרגול משלב בין תנועה, נשימה וכתיבה אינטואיטבית. (הטקסטים אישיים ואינם להקראה). את מוזמנת להתנסות ולהצטרף אלינו.
יוגה נשית בשילוב כתיבה אינטואיטיבית. חיבור ייחודי בין הגוף לנפש; כל תרגול הוא כמו יציאה אל עבר מסע פנימי מרפא. התרגולים מתקיימים בזום וביפו.
לפעמים כל מה שצריך זה להתרחק
לתפוס זום אאוט מהמוכר
להקדיש לעצמנו זמן איכות ולמלא מחדש את המצברים
בפברואר הקרוב נעשה בדיוק את זה:
נצא למסע בלתי נשכח בסרי-לנקה הקסומה;
ריטריט אינטימי ויחיד במינו המשלב שלושה עולמות מופלאים -
כתיבה אינטואיטיבית, יוגה וחתירה על סאפ.
שמונה ימים חלומיים
שבהם נניח את מה שקורה סביבנו בצד
ונתמלא בנשימה עמוקה
שתטעין אותנו למשך זמן רב.
כל הפרטים בלינק.
*אירוח במלון בוטיק בבעלות ישראלית, המשקיף על האוקינוס ההודי.
* מזג האוויר הצפוי בסרי לנקה בזמן הריטריט מושלם.
* מספר המקומות מוגבל.
אני פוגשת לאחרונה נשים רבות, חלקן מבוגרות וחלקן צעירות, שמכירות יותר מדי מקרוב את התופעה שבה טיפות קטנות של שתן מוצאות את דרכן החוצה ""תוך כדי""; תוך כדי שיעול, תוך כדי שהן מרימות משהו או ""סתם ככה"". כאילו זה רגיל לגמרי. מה ניתן לעשות כדי להימנע מזה וכדי לחזק את רצפת האגן? ואיך זה קשור לעובדה שאנחנו רצות לשירותים יותר מדי פעמים ביום?
כל עוד לא נווסת אותה, ההכרה שלנו תימשך אל כל מי ומה שרוצה לגנוב את תשומת הלב שלה. ואכן, כל הזמן יש מישהו או משהו שרוצה שנסב את תשומת הלב שלנו אליו: החדשות, הווטאסאפ, הפרסומות. אפילו סתם מוזיקה ברדיו או מה שיש לשדרן.ית להגיד כרגע. לכ-ו-ל-ם יש מה להגיד לנו וכולם רוצים לקבל את תשומת הלב שלנו. ובנוסף, ההכרה שלנו מפוצצת בקולות וברעשים מבפנים. אז מה אפשר לעשות עם זה? החדשות הטובות הן שניתן להגדיל את השקט הפנימי באמצעות מספר פעולות פשוטות ויומיומיות.
הרבה שואלים אותי מה זו יוגה נשית .גם אני שאלתי את זה פעם. מניחה שכמו עוד הרבה אחרים חשבתי שמדובר ביוגה רכה יותר (טוב, אולי לא כמו עוד הרבה אחרים אלא סתם מתוך הדעות הקדומות שלי .( פעם גם אחזתי בגישה ביקורתית כלפי זרמי יוגה מערביים – זאת אומרת, כאלה שלא התפתחו בעבר הרחוק בבסיס האם (הודו) אלא בעידן שלנו, על ידי מורים בשר ודם (או גרוע יותר, כאלה שעדיין בחיים).